Most, amikor Kína-szerte a gazdák a hátuk mögött hagyták a szegénységet, megoldották az élelmiszerrel és lakhatással kapcsolatos problémákat, Xiaoshan környéke olyan hely lett, ahol az emberek csak ámulnak! A falujukat “Hello rizs bolygónak” nevezték át, a kacsa ólakat kávézókká alakítottak át, a fákon hagyják a datolyaszilvát hogy látványosságul szolgáljon, a mezőkből játszóteret, művészeti galériát csináltak. Egyszóval zavarba ejtő, hogy hova jutottak. Az utazónak egyfajta időutazásban is része lehet, ha ide látogat. Lehet, hogy a jövőben így fog kinézni a vidéki Kína?

[2, 3, 4]
Parlagolás időszakában, amikor rizst nem lehet termeszteni, a mezőt ilyenné alakítják …

[5]
A játékvasút folyamatosan szállítja a látogatókat keresztül a földeken.

[6]
Fu Linchang, Heng Yi falu pártbizottságának titkára, Heng Yi falu szülötte, 25 éve gazdálkodik, és nagyon jól tudja, hogy pusztán a gazdálkodásból nem lehet megtollasodni. A tengerentúli kínai médiának elmondta, hogy Heng Yi egy kis falu, mindössze 676 háztartással és 2471 lakossal, kevesebb mint 4 négyzetkilométeres területen. Jelenleg a fő hangsúly a digitális átálláson, az egész falu vonzóvá tételén van, így Liangtian többfunkciós vidéki parkká válik, amely látogatható, tanulmányozható, megtapasztalható és még pihentet is.

[7, 8]
Több ezer ilyen datolyaszilvafa található a faluban, de régebben a termést csak nagyon olcsón tudták értékesíteni. Most a tájat, a kultúrát és az élményt adják el, így mára ezek a fák is helyet kaptak a falu általános idegenforgalmi modelljében.

[9]
A falu turisztikai szolgáltató központja, kávézóval és helyi termékek bemutatójával.

[10]
Esztétikai okokból, valamint a rovarok életkörülményeinek biztosítása és a növényvédő szerek használatának csökkentése érdekében a földeket ilyen virágokkal veszik körül.

[11, 12, 13]
Iskolai oktatási bázis

Fotók és szöveg: Nagy Lin