Mint mindannyian tudjuk, Szecsuánt rengeteg csodálatos hegy és víz veszi körül. Amellett, hogy egy ritka állatnak, az óriáspandának adnak otthont, Huanglongot és Jiuzhaigout az UNESCO 1992-ben a Természeti Világörökség részévé nyilvánította.

Huanglong

Huanglong Songpan járásban, Aba Tibeti és Qiang autonóm prefektúrában található, Szecsuán tartományban. A kanyonban jól láthatóak a lávafolyások által formált vizes táj jellegzetességei. A látványos helyek 2000 és 4000 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. A teljes kanyon 3,6 kilométer hosszú.

91-2-3, 91-2-4
Idén szeptemberben adták át a főbb látnivalókhoz vezető utat. A jelenleg tesztelés alatt álló kisbusz röpke 10 perc alatt juttatja fel utasait a hegyre. Amíg nem volt ilyen lehetőség, az egyetlen közlekedési eszköz a hegyre kapaszkodáshoz a gyaloglás volt.

91-2-5
A hegyről a fő útvonalon leereszkedve, a táblákat követve ejthetjük útba a főbb látnivalókat.

Jiuzhaigou

Jiuzhaigou Jiuzhaigou járásban, Aba Tibeti és Qiang autonóm prefektúrában található, Szecsuán tartományban, mindössze 80 kilométerre Huanglongtól. Az eredetileg kilenc, cölöpös faluból (ahonnan a Jiuzhaigou név származik) három maradt meg. Ezekben a falvakban jelentősen javultak az életkörülmények. A több mint 1400 fős helyi lakosság teljes egésze a térséget érintő turizmussal kapcsolatos vállalkozásokban tevékenykedik, és a belépődíjak egy részéből is részesül. A festői táj egyedülálló klímája, növényzete és vizei a nemzeti kincsnek számító óriáspandának is élőhelyül szolgálnak. A 2017-es Richter-skála szerinti 7-es földrengést követően a mesés táj részben önmagától, részben az embernek köszönhetően mára teljes egészében regenerálódott, az egykor egyetlen turista útvonal 7 útvonallá alakult, lehetővé téve 7 napos különleges túrák szervezését is. A Panda-tenger és a 78 méter magas és 50 méter széles vízesés 2574 méteres magasságban kihagyhatatlan látnivalók.

91-2-25
A tengerentúli kínai média mostani látogatását az Államtanács Tengerentúli Kínai Ügyek Irodája és Szecsuán Tartomány Tengerentúli Kínai Ügyek Hivatala közösen szervezte. A résztvevők Argentínából, Indonéziából, Új-Zélandról, Japánból, az Egyesült Államokból, Magyarországról, Ausztráliából, Olaszországból, Kanadából, Svájcból, Venezuelából, a Fülöp-szigetekről, Írországból, Dél-Afrikából, Brazíliából és más országokból érkeztek.

A program 2021. október 21-től 28-ig tartott.

Fotó: Jiang Weimin, Lin Daizhong, Nagy Lin, Liu Yixin
Légifotózás: An Yong, Xiao Rong