85 évvel ezelőtt a Kínai Kommunista Pártot a Nacionalista Párt bekerítette, így annak el kellett hagynia Jiangxi-t, és északnyugatra kellett evakuálnia. A Vörös Hadsereg egy része a Szecsuán tartománybeli Hongyuan járásba érkezett, amely Aba prefektúrában található. Itt állomásozott 16 hónapig, hosszú harcot vívott az ellenséggel, majd észak felé vonult, a helyi tibetiek segítségével több csoportban átkelt a mocsarakon és gázlókon, és végül elérte Yan’an-t. A Zhang Guotao vezette délre tartó csapatokat azonban Csang Kaj-sek hadserege szinte teljesen felmorzsolta. Idén október 25-én ünnepeljük a 25 000 mérföldes Hosszú Menetelés győzelmének 85. évfordulóját.

91-3-2
Az emlékmű, amely megemlékezik Zhou Enlai miniszterelnök 1960 júliusában írt soraira, amelyben a miniszterelnök méltatja a szecsuáni nép hozzájárulását a Vörös Hadsereg sztyeppén történő átkeléséhez, és amely írás egyben a hely jelenlegi nevét is adta: Hongyuan (Vörös Sztyeppe).

91-3-4
A Hold-öböl (Yueliang Wan) Hongyuanben, Aba prefektúrában, Szecsuán tartományban a Fehér folyó egy szakasza a Sárga folyó felső folyásánál. A terület, amelyen keresztülfolyik, vizes élőhely, így ezerszer kanyarog és fordul. 2017 decemberében nemzeti 4A turisztikai látványosság lett.

91-3-6, 91-3-7
A Hongyuan megyében, Masa faluban található Huahai naperőmű projekt a szegénység enyhítését szolgálja. Az erőmű mintegy 750 mu (50 hektár) területű, 20 MW kiépített kapacitással rendelkezik és 250 millió yuan összberuházással épült. Építése 2014 szeptemberében kezdődött, 2015. szeptember 22-én teljes kapacitással csatlakozott a hálózatra. Az erőműnek köszönhetően Hongyuan immáron évi 2.436.000 yuan többletbevétellel rendelkezik, ami a szegénységcsökkentő alapját gyarapítja, és ami így minden egyes személy számára több mint 1000 yuan éves bevétel növekedést eredményez.

91-3-8, 91-3-9, 91-3-10
Az Aba prefektúra Hongyuan járás Gengpan Gazdák és Pásztorok Szövetkezetének vezetői a tengerentúli kínai médiának elmondták, hogy a jaktejből és gyapjúból készült termékek, amelyeket online platformokon és hagyományos marketinggel egyaránt értékesítenek, a helyi lakosság egyik fő bevételi forrásává váltak.

Fotó: Xiao Rong, Hu Hai, Nagy Lin
Szöveg: Nagy Lin