A 2016-ban a Hangzhou Xiaoshan kerületében tartott G20-csúcstalálkozót követően Xiaoshan a 19. Ázsiai Játékok nyitó- és záróünnepségének valamint annak számos versenyszámának ad majd otthont, ezzel ismét a világ figyelmének középpontjába kerülve. Az Ázsiai Játékok 2022 szeptemberében kezdődnek.

[2]
A 400 000 négyzetméteres, pillangó alakú olimpiai sportközpont épülete.

[3, 4]
A tengerentúli kínai média újságíróinak első csoportja november 24-én a Hangzhou-i Tengerentúli Kínai Ügyek Hivatala és a Xiaoshan Tengerentúli Kínai Ügyek Hivatala közös szervezésében tett látogatást az Olimpiai Sportközpontban.

[5 , 6]
Úszás, toronyugrás, kosárlabda, jégkorong és más sportágak kerülnek majd itt megrendezésre. Az úszómedence csúcstechnológiás, alacsony energiafelhasználású technológiát alkalmaz, amely egy éven át tisztán tartja a vizet a medencében, anélkül, hogy azt cserélni kellene. A kosárlabda aréna egy héten belül jéghoki pályává alakítható, majd abból néhány óra alatt ismét vissza kosárlabda pályává.

[7]
Az egész épületet a két test egyben koncepció alapján tervezték és 67,87%-os energiahatékonysági értékkel rendelkezik.

[8]
Átjáró az épület két része között.

[9]
A tanulmányúton több mint 20 média képviselője vett részt Egyiptomból, Németországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Ausztráliából, Magyarországról, Franciaországból, Indonéziából, Olaszországból, Japánból, Argentínából, Hongkongból és Makaóból.

Fotók és szöveg: Nagy Lin