A Song-dinasztia Kínában Északi és Déli Song korszakokra oszlott, az Északi Song dinasztia fővárosa Kaifeng volt. Az Északi Song bukása után Hangzhouban új dinasztia, a Déli Song jött létre. 152 éven keresztül kilenc császáruk uralkodott. A kínai történelem gazdaságilag legfejlettebb dinasztiái közé tartoztak, magas fokú technológiával és a külkereskedelemre való nyitottsággal. Xiaoshan városában található az “evolúciós” Huantan falu, 800 éves története mindezt nagyon hatásosan mutatja be a mai generáció számára.

[2]
Chen Qingfeng (balról az első), Huantan falu első titkára 2016-ban vette át a falut, és kezdett terveket készíteni, majd rá körülbelül egy évvel vágtak bele az építkezésbe, és két évvel később fogadták az első látogatókat.

[3]
A legenda szerint a falu nevét a Déli Song-dinasztia Yue Fei-jétől kapta, aki a hadakozás alatt áthaladt a területen, ivott a tóból, ami boldoggá tette, így lett a falu neve Huantan, azaz “Boldogság Tó”.

[4-7]
Az egykori üres falu.

[8-11]
Mostanra egy pezsgő faluvá vált.

[12-15]
A falu régi utcáin végigsétálva még mindig mindenütt kis hidakat és patakokat láthatunk, három lépésenként kis folyókkal, öt lépésenként kis tavakkal találkozhatunk.

[16-19]
A hagyományos dél kínai harapnivalók és italok különleges kikapcsolódást nyújtanak a látogatóknak.

Fotók és szöveg: Nagy Lin